Primăria Chișinău sărbătorește Ziua Internațională a persoanelor cu dezabilități cu un eveniment special

În contextul marcării Zilei Internaționale a persoanelor cu dezabilități, Primăria Capitalei îndeamnă comunitatea municipiului Chișinău să se alăture unei activități speciale în data de 3 decembrie, între orele...

În contextul marcării Zilei Internaționale a persoanelor cu dezabilități, Primăria Capitalei îndeamnă comunitatea municipiului Chișinău să se alăture unei activități speciale în data de 3 decembrie, între orele 10:00 – 12:00, de pe bulevardul Decebal 99/2 și de pe strada Kiev 7.

Această inițiativă își propune să ofere informații despre persoanele cu nevoi speciale și să promoveze conștientizarea în rândul comunității.

”În cadrul evenimentului, copiii cu cerințe educaționale speciale (CES), însoțiți de părinți, cadre didactice și de suport din școlile auxiliare din municipiul Chișinău, vor desfășura activități de informare. Aceștia vor împărtăși informații despre viața persoanelor cu dezabilități, vor răspunde la întrebările cetățenilor prezenți, vor distribui broșuri informative și vor oferi mici cadouri, confecționate cu drag de ei înșiși”, se arată într-un comunicat al Primăriei Chișinău.

Prin această interacțiune, se urmărește nu doar transmiterea de cunoștințe, ci și construirea unei punți de comunicate între comunitate și persoanele cu nevoi speciale.

”Vă invităm să vă alăturați acestui eveniment cu inimile deschise, să învățați mai multe despre experiențele acestor copii și să contribuiți la crearea unei societăți mai incluzive”, mai precizează Primăria Chișinău.

In this article