Primăria Chișinău redeschide Teatrul Verde

Primăria Chișinău redeschide Teatrul Verde, iar primarul Ion Ceban a făcut declarații despre importanța acestui eveniment cultural. Teatrul Verde, unul dintre cele mai mari teatre în aer liber...

Primăria Chișinău redeschide Teatrul Verde, iar primarul Ion Ceban a făcut declarații despre importanța acestui eveniment cultural. Teatrul Verde, unul dintre cele mai mari teatre în aer liber din Europa, revine în atenția publicului după o perioadă de reparații și modernizare.

Primarul Ceban a declarat: “Redeschiderea Teatrului Verde reprezintă un moment deosebit pentru Chișinău. Această locație simbolică, care poate găzdui până la 10.000 de spectatori în aer liber, este o adevărată carte de vizită a orașului nostru. Am simțit nevoia să valorificăm acest spațiu unic, care nu fusese reabilitat niciodată și se afla într-o stare deplorabilă.”

Teatrul Verde, cu o istorie bogată începând din 1957, a găzduit de-a lungul timpului zeci de mii de evenimente cultural-artistice și a fost mereu solicitat de locuitori. Cu toate acestea, condițiile precare în care se afla, cu scaune vechi și rupte, denivelări și găuri pe întreg teritoriul, porți ruginite și o scenă neîngrijită, impuneau o reabilitare urgentă.

Prima etapă a proiectului de reparație și modernizare a Teatrului de Vară din Parcul “Valea Morilor” a fost demarată în 2022 și a inclus multiple acțiuni de reabilitare. Printre lucrările realizate se numără decaparea asfaltului vechi, amenajarea trotuarelor și căilor de acces, înlocuirea băncilor și pilonilor, reamenajarea scenei și instalarea unor zone de foodcourt.

Primarul Ceban a adăugat: “Desigur, există încă lucrări de îmbunătățire care vor fi realizate în continuare, dar ne bucurăm să deschidem Teatrul Verde pentru cei care doresc să urce pe această scenă și pentru publicul care dorește să participe la spectacole.”

Cu ocazia redeschiderii, Primăria Chișinău și Tezaur TV au organizat două concerte de muzică populară și ușoară sub genericul “Tezaurul ne unește”. Astfel, pe 9 iunie va avea loc o ediție de muzică populară, însoțită de Orchestra Națională “Lăutarii”, condusă de maestrul Nicolae Botgros, și Ansamblul Național “JOC” cu dansuri autentice moldovenești. Pe 10 iunie, va fi o ediție de muzică ușoară, cu artiști de valoare însoțiți de Orchestra “Simrat”, condusă de Marcel Roșca.

Redeschiderea Teatrului Verde marchează un moment important în viața culturală a Chișinăului și oferă locuitorilor orașului ocazia de a se bucura din nou de spectacole și evenimente de calitate într-un cadru pitoresc și autentic.

In this article