Primăria Chișinău, pune Curtea de Conturi în acțiune cu privire la procesul de alimentație a elevilor în școli

La cele 5 combinate de alimentație a școlilor din municipiul Chișinău va fi realizat audit financiar de către Curtea de Conturi. Cel puțin asta a anunțat primarul general...

La cele 5 combinate de alimentație a școlilor din municipiul Chișinău va fi realizat audit financiar de către Curtea de Conturi. Cel puțin asta a anunțat primarul general Ion Ceban în urma unei ședințe cu reprezentanții Curții de Conturi.

Ceban spune că își dorește să vadă cum stau lucrurile cu adevărat. „Cum putem îmbunătăți activitatea acestor instituții, dar și a procesului de alimentație a elevilor, deoarece ține de sănătatea copiilor noștri. Reprezentanții Curții de conturi mi-au comunicat astăzi că anterior erau blocați și se puneau piedici la realizarea auditului calitativ. Am rugat să fiu personal informat dacă vor avea loc astfel de acțiuni, iar viceprimarii de ramură să monitorizeze acest lucru. Oamenii trebuie să cunoască care este situația de fapt”, a punctat edilul.

Edilul a punctat că vrea să se intervină prompt și calitativ, așa ca să nu mai existe cazuri când copiii sunt alimentați cu pește cu viermi și mâncare de calitate proastă.  În prezent, în jur de 40 de mii de copii din școli sunt alimentați de la cele 5 combinate.

In this article