Primăria Chișinău, prezentă la al 44-lea Congres al Asociației Internaționale a Primarilor Francofoni

Primarul General, Ion Ceban, informează că, Primăria Municipiului Chișinău, reprezentată de viceprimarul Angela Cutasevici și șeful adjunct al Direcției generale asistență medicală şi socială, Vladimir Bolocan, a participat...

Primarul General, Ion Ceban, informează că, Primăria Municipiului Chișinău, reprezentată de viceprimarul Angela Cutasevici și șeful adjunct al Direcției generale asistență medicală şi socială, Vladimir Bolocan, a participat săptămâna trecută la cel de-al 44-lea Congres al Asociației Internaționale a Primarilor Francofoni (AIMF), în orașul Lausanne, Elveția.

„În centrul acestei întâlniri a fost – forța cooperării de la oraș la oraș pentru a face față marilor provocări globale și pentru a acționa cât mai aproape de nevoile locuitorilor. Primarii și reprezentanții orașelor francofone fac schimb de idei, împărtășesc realizări de succes și proiecte de dezvoltare inovatoare”, spune edilul.

Pentru a sprijini cooperarea orașelor, în continuare, Biroul AIMF va decide alocarea de subvenții pentru proiectele inițiate și implementate de municipalități pentru accesul la apă și canalizare, agricultură și silvicultură urbană, energie durabilă, gen și cultură.

În context, Ion Ceban amintește că, agențiile franceze de dezvoltare sunt implicate activ în diverse proiecte din Republica Moldova, axate pe dezvoltarea durabilă, îmbunătățirea infrastructurii și progresul social. „Drept exemplu este Agenția Franceză de Dezvoltare (AFD), care a condus mai multe inițiative de îmbunătățire a infrastructurii urbane, de sporire a eficienței energetice și de sprijinire a reformelor de guvernare locală în Chișinău”, a adăugat Primarul General.

Congresul Primarilor Francofoni, care reunește 500 de reprezentanți ai Francofoniei, reprezintă o platformă unde se construiește o diplomație a orașelor francofone și o cooperare internațională utilă între autoritățile locale în beneficiul direct al locuitorilor.

Orașul Chișinău este membru al Asociației Internaționale a Primarilor Francofoni din anul 1996 și ne mândrim cu o prezență francofonă care reflectă moștenirea noastră culturală și relațiile cu statul francez.

In this article