„Primăria Chișinău nu va permite organizarea Marșului Homosexualilor: Ion Ceban subliniază poziția sa”

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a anunțat astăzi, în cadrul unei ședințe a Primăriei, că nu va da curs declarației depuse pentru organizarea Marșului Homosexualilor în Capitală, care...

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a anunțat astăzi, în cadrul unei ședințe a Primăriei, că nu va da curs declarației depuse pentru organizarea Marșului Homosexualilor în Capitală, care urma să aibă loc pe data de 18 iunie. Edilul a subliniat că transportul public va circula în regim normal pe strada București și pe alte străzi în acea zi.

“Nu am de gând să judec pe nimeni, dar voi reitera poziția mea”, a declarat primarul Ceban. “Consider că cel mai potrivit loc pentru astfel de activități este Parlamentul, unde se pot desfășura dezbateri și discuții adecvate.”

Edilul a menționat că, în timp ce fiecare persoană are dreptul de a-și exprima liber opiniile și preferințele în intimitatea propriei locuințe, el este în apărarea dreptului la muncă, la studii și la alte evenimente din viața cotidiană, fără a susține așa-numitele “pseudo-valori”.

Ion Ceban a adăugat că guvernarea PAS ar putea organiza un marș similar, așa cum s-a întâmplat anul trecut, însă el consideră că aceste acțiuni nu ar trebui să blocheze străzile și transportul public fără a avea permisiunea corespunzătoare.

In this article