Primăria Chișinău investește în infrastructura sportivă din suburbii

Primăria Chișinău investește în infrastructura sportivă din suburbii. Potrivit primarului general Ion Ceban, un stadion multifuncțional a fost deschis în orașul Vatra. Proiectul a costat 10,6 milioane de...

Primăria Chișinău investește în infrastructura sportivă din suburbii. Potrivit primarului general Ion Ceban, un stadion multifuncțional a fost deschis în orașul Vatra. Proiectul a costat 10,6 milioane de lei, dinte care aproximativ 60 la sută, adică 6,2 milioane de lei este contribuția Primăriei municipiului Chișinău, iar restul a administrației locale.

„Lucrările de construcție au început în primăvara anului 2020 și s-au încheiat în luna mai 2022. Stadionul este împărțit în mai multe zone: terenul de fotbal (942 de metri pătrați), baschet (583 de metri pătrați), volei (401 metri pătrați), și pista de alergare (463 de metri pătrați). Pe terenul stadionului este construit un vestiar, birou pentru antrenori și un bloc sanitar. De asemenea, în fiecare sector sunt instalate gradene. Terenul stadionului este acoperit cu îmbrăcăminte de cauciuc.

Zilnic, pe stadion vin să practice sportul în jur de 100 de persoane, inclusiv copii și adulți”, a declarat edilul.

Amintim că în această vară un nou stadion multifuncțional a fost dat în exploatare și la Stăuceni. Proiectul a costat 4 milioane de lei, dintre care 2 milioane au fost alocate de Primăria Chișinău. În ultimii trei ani, investițiile Primăriei Chișinău în proiectele de infrastructură din Vatra se ridică la 9,7 milioane de lei.

In this article