Primăria Chișinău explică metoda de semănare a gazonului pe bd. Dacia

Primăria Municipiului Chișinău informează cetățenii despre lucrările de semănare a gazonului nou pe aliniamentul stradal al bd. Dacia, care au fost realizate în perioada 20-22 martie 2023. Aceste...

Primăria Municipiului Chișinău informează cetățenii despre lucrările de semănare a gazonului nou pe aliniamentul stradal al bd. Dacia, care au fost realizate în perioada 20-22 martie 2023. Aceste lucrări fac parte din proiectul de amenajare a spațiilor verzi degradate din Capitală, implementat de Regia locativ-comunală și amenajare.

Prin intermediul unui comunicat de presă, Primăria explică modalitatea de semănare a ierbii prin pulverizare, care este o tehnică modernă și eficientă, folosită în premieră în Chișinău. Soluția pregătită conține semințe de iarbă, celuloză și îngrășăminte, care asigură o protecție optimă a semințelor și o germinare rapidă.

Primarul General al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a declarat că acest proiect este un pas important pentru îmbunătățirea aspectului urbanistic și ecologic al orașului. El a mai spus că pe bd. Dacia au fost semanate peste 10 hectare de gazon nou și că lucrările vor continua pe alte artere principale ale Capitalei.

Primaria Municipiului Chișinǎu îndeamnǎ cetǎțenii sǎ respecte spațiile verzi amenajate și sǎ contribuie la pǎstrarea curǎțeniei și frumuseții orașului.

In this article