Primăria Chișinău depune toate eforturile pentru ca copiii să aibă condiții decente de învățare (video)

Educația este și trebuie să fie o prioritate pentru instituțiile statului. Cel puțin asta spune primarul general Ion Ceban, care afirmă că la Primăria Chișinău se depune toate...

Educația este și trebuie să fie o prioritate pentru instituțiile statului. Cel puțin asta spune primarul general Ion Ceban, care afirmă că la Primăria Chișinău se depune toate eforturile pentru ca atât copiii cât și profesorii să aibă condiții decente de învățare și de activitate.

“Cea mai bună investiție este în educație. Pentru eficientizarea energetică a Liceului Teoretic cu Profil Sportiv „Gloria” din sectorul Botanica, Primăria Chișinău a investit 33 de milioane de lei.

Lucrările au presupus termoizolarea fațadei, reparația capitală a acoperișului, instalarea penelurilor fotovoltaice etc. Mai avem de muncit și de intervenit cu anumite lucrări, dar mergem siguri spre modernizarea tuturor instituțiilor educaționale și sociale.

Acest liceu face parte din cele 14 școli, 6 grădinițe și 3 spitale reabilitate termic în cadrul proiectului implementat de Primăria Chișinău și finanțat de BERD, BEI și Fondul E5P”, a declarat Ceban.

În total, peste 50 de clădiri ale instituțiilor de importanță socială au fost izolate termic în ultimii trei ani, atât cu participarea financiară a partenerilor de dezvoltare, cât și din surse bugetare municipale.

La fel, în suburbii a fost finanțate reparaţia, modernizarea şi construcția a 14 grădiniţe şi 22 de şcoli.

In this article