Primăria Chişinău acordă ajutor financiar pentru unele categorii de locuitori ai municipiului și în sezonul rece 2022-2023

Primăria Chişinău acordă ajutor financiar pentru unele categorii de locuitori ai municipiului și în sezonul rece 2022-2023. Primarul Capitalei, Ion Ceban, a anunțat că, lunar, familiile defavorizate vor...

Primăria Chişinău acordă ajutor financiar pentru unele categorii de locuitori ai municipiului și în sezonul rece 2022-2023. Primarul Capitalei, Ion Ceban, a anunțat că, lunar, familiile defavorizate vor primi o compensare de 40 la sută din suma calculată conform tarifului în vigoare pentru agentul termic.

”În acest an, de ajutor vor beneficia peste 26 de mii de familii din capitală, care urmează să primească compensații de 40 % din factura la căldură, anul trecut erau 21 de mii de familii. Printre beneficiari se numără persoanele defavorizate din municipiul Chişinău, al căror venit lunar per persoană pentru anul precedent nu a depăşit suma de 3000 de lei. Pot beneficia de ajutorul financiar familiile tinere din municipiul Chișinău, al căror venit lunar per persoană pentru anul precedent nu a depăşit suma de 5000 de lei. Beneficiar al ajutorului financial poate fi proprietarul locuinţei, titularul contractului de locaţiune al locuinţei publice, cu condiţia ca resursele energetice şi serviciile comunale să fie livrate în locuinţa respectivă în baza facturilor, emise pe numele său”, a precizat edilul Capitalei.

Ajutorul financiar nu se acordă în cazul în care solicitantul sau persoanele care domiciliază împreună cu acesta au în proprietate alte bunuri imobile decât locuinţa care beneficiază de ajutor financiar.

”Persoanele defavorizate din municipiul Chișinău care au beneficial de ajutorul financiar la efectuarea plăţilor pentru resursele energetice în sezonul rece precedent (2021-2022), vor beneficia de acest ajutor şi în sezonul rece curent (2022-2023), fără depunerea unei noi cereri, cu condiţia corespunderii criteriilor stabilite în Regulament”, a mai adăugat Ion Ceban.

Cererile privind acordarea ajutorului financiar se depun de către solicitant personal la preturile de sector sau la primăriilor oraşelor, satelor (comunelor) din componenţa municipiului Chişinău. Acestea pot fi depuse pe toată durata sezonului de încălzire.

Pe lângă cerere urmează să fie anexate și următoarele acte: copia actelor de identitate a membrilor familiei/persoanelor înregistrate în locuinţă, copia actului care confirmă dreptul de proprietate asupra locuinţei, certificatul privind persoanele înregistrate în locuinţă, eliberat de către Agenţia Servicii Publice pentru solicitanţii din oraşul Chişinău, certificatul privind componenţa familiei, eliberat de către primăriile oraşelor, satelor şi comunelor pentru solicitanţii din suburbiile municipiului Chişină, extras din fişa locuinţei şi tabelul nominal pentru locuinţele proprietate publică, facturile despre plata pentru resursele energetice şi serviciile comunale pentru ultima lună până la depunerea cererii (în copie), cu excepţia persoanelor care beneficiază pentru prima dată de resursele energetice şi serviciile comunale respective.

In this article