Primăria Chișinău a primit o donație de 50 mii euro din partea Slovaciei. Ceban: Banii vor fi folosiți pentru dotarea a 5 spitale municipale care luptă cu virusul Covid-19

Primăria Chișinău a primit astăzi o donație de 50 mii euro, din partea Ambasadei Republicii Slovacia în Republica Moldova. Astfel, asistența oferită va fi direcționată pentru achiziționarea echipamentului...

Primăria Chișinău a primit astăzi o donație de 50 mii euro, din partea Ambasadei Republicii Slovacia în Republica Moldova. Astfel, asistența oferită va fi direcționată pentru achiziționarea echipamentului medical necesar, în vederea dotării a 5 spitale municipale care luptă cu virusul, precum costume de protecție, laringoscop și pompe de perfuzie pentru seringă necesare pentru a asigura buna activitate a instituțiilor medicale.

„Vreau din numele locuitorilor capitalei să mulțumesc Ambasadei pentru ajutorul oferit. Banii vor fi folosiți exclusiv pentru procurarea de apertură și ajutor spitalelor. Acest ajutor este unul indispensabil în aceste vremuri grele”, a declarat primarul general Ion Ceban.

Edilul capitalei spune că toate cheltuielile vor fi folosite transparent.

În același timp, ambasadorul Slovaciei, Dušan Dacho, a spus că Republica Slovaciei a fost un prieten al Republicii Moldova și va române prieten.

Ceban a mai punctat că prin conjugarea eforturilor comune, vom putea să reducem consecințele pandemiei și să prevenim răspândirea virusului la nivelul personalului medical.

Ion Ceban a mulțumit și primarului de Iași pentru ajutorul oferit. Acesta a precizat că donația oferită a ajuns la Chișinău și va fi utilizate în lupta cu coronavirus.

 

 

In this article