Primăria Chișinău a finanțat construcția a peste 9 km de rețea de canalizare în suburbia Bubuieci

Primăria Chișinău și-a asumat integral costurile pentru construcția a peste 9 km de rețea de canalizare în suburbia Bubuieci. Potrivit primarului general Ion Ceban, mai întâi, în 2020,...

Primăria Chișinău și-a asumat integral costurile pentru construcția a peste 9 km de rețea de canalizare în suburbia Bubuieci. Potrivit primarului general Ion Ceban, mai întâi, în 2020, pentru construcția a 8,6 km de rețea pe 17 străzi din Bubuieci, din bugetul municipal au fost alocate șase milioane de lei, iar în acest an a fost alocat încă un milion de lei pentru extinderea cu 580 de metri a canalizării pe strada Ștefan cel Mare.

”Beneficiari ai acestor investiții sunt peste 1000 de gospodării. Alte 300 de mii de lei le-am alocat pentru construcția canalizării pluviale pe strada Livezilor. Tot la Bubuieci, în prezent se desfășoară lucrările de construcție prin pavare a străzii D. Cantemir. Pentru aceste lucrări Primăria Chișinău a alocat în acest an 1,2 milioane de lei. Proiectul multianual are o valoare totală de 2,26 milioane de lei și urmează să se încheie în 2023”, a declarat Ion Ceban.

Precizăm că în acest an a fost investit un milion de lei în construcția prin pavare a trotuarului în satul Bîc din comuna Bubuieci. Contribuția primăriei locale în acest proiect este de 777 de mii lei. Lucrările se vor desfășura pe o lungime de 6 km.

În total, în trei ani alocațiile din bugetul municipal pentru proiectele de infrastructură din Bubuieci se ridică la peste 16,8 milioane de lei.

In this article