Primăria Bălți revine la regimul de mască și termometrie

Situație alarmantă la Bălți. Săptămâna trecută au fost înregistrate tot mai multe cazuri de infecții respiratorii virale acute și de gripă. Potrivit primarului de Bălți, începând cu săptămâna...

Situație alarmantă la Bălți. Săptămâna trecută au fost înregistrate tot mai multe cazuri de infecții respiratorii virale acute și de gripă.

Potrivit primarului de Bălți, începând cu săptămâna viitoare, toate ședințele din cadrul Primăriei Municipiului Bălți vor avea loc cu obligativitatea purtării măștii de protecție, transmite breakingnews.md cu referire la tvn.md.

Pe parcursul săptămânii trecute, în oraș au fost înregistrate 375 de cazuri de infecții respiratorii virale acute, dintre care 245 la copii.

Totodată a crescut și numărul cazurilor de gripă, fiind înregistrate 24 de cazuri, dintre care 11 în rândul copiilor. De cealaltă parte numărul infectărilor cu COVID-19 a este stabil. Săptămâna trecută au fost confirmate 25 de cazuri dintre care 7 la copii.

În oraș 17 copii sunt infectați cu varicelă, iar în spital este internat un copil cu scarlatină.

Viorica Leanco, Specialist principal direcția sănătate: „Se observă deja primele efecte a nevaccinării copiilor, deoarece săptămâna aceasta a apărut primul caz de scarlatină. Plus avem înregistrate 17 cazuri de varicelă la copii. Luând în considerație acest fapt, vreau să amintesc copiilor că sunt responsabili de soarta copiilor și de sănătatea acestora și să nu evite vaccinarea”.

Pe lângă revenirea la regimul de mască, Alexandr Petkov a menționat și necesitatea instalării termometrului la intrarea în primărie. Această decizie vine în contextul în care situația epidemiologică din oraș a înregistrat o creștere alarmantă a numărului de cazuri de boli infecțioase.

Alexandr Petkov, primarul mun.Bălți: „Aceasta este ultima ședință în primărie care se duce fără măști. Noi suntem într-o situație pre epidemiologică, dacă nu mă înșel. Rog să propuneți decizia și eu o semnez. Și distanța să o mai păstrăm. Și eu cred că trebuie de revenit și la termometrul cela de la intrare, iar accesul în primărie să fie controlat la temperatură.”

Oamenii spun că de vină s-ar face stilul de viață pe care îl au, dar și imunitatea scăzută în această perioadă a anului.

„Trebuie să ne creștem imunitatea, să bem vitamine, să mergem mai puțin la întâlniri cu mai multe persoane, mai mult de stat acasă și totul va fi bine”.

Posibil din cauza ecologiei, din cauza a ceea ce mâncăm și desigur cred că imunitatea este slabă, iarăși din primele două motive. Din experiență proprie, copiii care merg la grădiniță odată la câteva luni face ceva de genul acesta, răceală, gripă, răceală, nas înfundat.”

Totodată, potrivit specialiștilor, în oraș s-a înrăutățit și situați cu tusea convulsivă, la momentul de față sunt zece cazuri suspecte.

In this article