Prima casă 6: Angajații structurilor de forță își vor putea procura locuințe prin contractarea de credite garantate 100% de stat

Angajații structurilor de forță își vor putea procura locuințe prin contractarea de credite garantate 100% de stat. Ministerul Finanțelor a publicat astăzi, 3 iulie, pentru consultări publice proiectul...

Angajații structurilor de forță își vor putea procura locuințe prin contractarea de credite garantate 100% de stat. Ministerul Finanțelor a publicat astăzi, 3 iulie, pentru consultări publice proiectul cu privire la modificarea Legii privind unele măsuri în implementarea Programului de stat ”Prima casă”.

Statul va oferi posibilitatea de a fi creditat costul total al locuinței pentru funcționarii publici cu statut special angajați în Ministerul Apărării, inclusiv militarii în termen, MAI, SIS, Serviciul de Protecție și Pază de Stat, CNA și Administrația Națională a Penitenciarelor. Astfel, Guvernul propune excluderea pentru aceste categorii de funcționari a participației proprii de 5%.

Termenul de rambursare a creditului ipotecar, cu excepția achitării anticipate a acestuia, va fi de până la 15 ani, dar nu va depăși vârsta standard de pensionare pentru limita de vârstă.

Pentru implementarea Programului de stat ”Prima casă”, în legea bugetului de stat pentru anul 2020 sunt prevăzute 70 de milioane de lei, inclusiv 50 de milioane pentru onorarea garanțiilor de stat. De la lansarea programului, au fost acordate peste 4450 de credite ipotecare garantate parțial de stat.

Legea va intra în vigoare la o lună din data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

In this article