Prima capsulă Boeing cu echipaj uman a fost lansată în spațiu

O capsulă Boeing cu echipaj uman a fost lansată în spațiu, după mai multe amânări. Doi astronauți NASA, Barry „Butch” Wilmore and Sunita „Suni” Williams sunt la bordul...

O capsulă Boeing cu echipaj uman a fost lansată în spațiu, după mai multe amânări. Doi astronauți NASA, Barry „Butch” Wilmore and Sunita „Suni” Williams sunt la bordul navetei Starliner, un proiect de miliarde de dolari.

Ei ar urma să ajungă la bordul Stației Spațiale Internaționale în 24 de ore, o durată mult mai mare decât cea obițnuită pentru o astfel de călătorie, deoarece astronauții vor face mai multe teste la bordul Capsulei.

Misiunea este un moment critic pentru Boeing, a cărui unitate de avioane comerciale a suferit o mulțime de crize în ultimii ani.

Așteptată de ani buni, prima călătorie în spațiu a unei capsule Boeing a fost amânată luna trecută, din cauza unei probleme tehnice. Cei doi piloți NASA tocmai se instalaseră în capsula Starliner când numărătoarea inversă a fost oprită, cu două ore înainte de decolare.

În 2014, NASA a semnat un contract de 4 miliarde de dolari cu Boeing, parte a eforturilor agenției de a plăti companii private pentru vehiculele cu care să transporte astronauții spre și dinspre Stația Spațială. Space X, care a primit un contract similar, a operat deja nouă misiuni pentru NASA și alte 4 misiuni private.

Pentru știri de ultimă oră, urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM!

In this article