Prim-ministrul Ion Chicu a avut o discuție telefonică cu omologul său rus, Mihail Mișustin

Premierul Ion Chicu a avut o convorbire telefonică cu omologul său rus,  Mihail Mișustin. Potrivit unui comunicat al Guvernului, cei doi oficiali  au discutat despre relațiile bilaterale moldo-ruse...

Premierul Ion Chicu a avut o convorbire telefonică cu omologul său rus,  Mihail Mișustin. Potrivit unui comunicat al Guvernului, cei doi oficiali  au discutat despre relațiile bilaterale moldo-ruse și oportunitățile de dezvoltare și consolidare a acestora.

Ion Chicu a mulțumit Guvernului rus pentru ajutorul financiar nerambursabil în valoare de 275 de milioane de ruble rusești oferit agricultorilor din țara noastră care au avut de suferit de pe urma calamităților naturale. Cei doi premieri au discutat și despre ajutorul umanitar acordat de Federația Rusă în perioada pandemiei și despre lotul de vaccin antigripal livrat Republicii Moldova.

Șefii celor două guverne și-au exprimat interesul reciproc pentru impulsionarea relațiilor comerciale dintre cele două state și restabilirea volumului de produselor moldovenești livrate pe piața rusă.

Premierii au făcut un schimb de opinii și despre reuniunea Consiliului interguvernamental eurasiatic care va avea loc în format online pe parcursul săptămânii curente.

In this article