Prim-ministrul Dorin Recean, în dialog cu administratorii companiilor mari din țară

Săptămâna aceasta, prim-ministrul Dorin Recean a vorbit cu agenții economici și administratorii companiilor mari din țară despre provocările din domeniul de activitate, modalitățile de sprijin în contextul lipsei...

Săptămâna aceasta, prim-ministrul Dorin Recean a vorbit cu agenții economici și administratorii companiilor mari din țară despre provocările din domeniul de activitate, modalitățile de sprijin în contextul lipsei forței de muncă și a personalului calificat, îmbunătățirea lanțurilor de distribuție și a infrastructurii de transport, dar și despre combaterea concurenței neloiale.

Șeful Executivului a prezentat obiectivele autorităților privind dezvoltarea unei economii eficiente în următorii ani, extinderea pieței de muncă și motivarea cetățenilor din diasporă să revină acasă.

„Creștem productivitatea, creăm noi locuri de muncă și investim cât mai mult în proiecte de eficiență energetică. Suntem preocupați cu simplificarea continuă a sistemului fiscal și eliminarea barierelor birocratice din calea afacerilor, printr-un efort coordonat și urgent de dereglementare, pentru a susține dezvoltarea afacerilor și creșterea productivității acestora. Obiectivul nostru este să ne ridicăm la nivelul de dezvoltare economică al țărilor din UE, având drept exemplu România”, a adăugat prim-ministrul Dorin Recean.

Pe final, s-a convenit să fie reluate discuțiile pe temele sectoriale, cu anumiți agenți economici, pentru a analiza în detalii problemele pe care le confruntă și a identifica soluțiile ce ar putea înlătura constrângerile care împiedică dezvoltarea afacerilor și angajarea cetățenilor în câmpul muncii.

In this article