Prim-ministra Natalia Gavrilița s-a întâlnit cu membrii ACEBA

Oportunitățile investiționale din Republica Moldova au fost discutate, astăzi, la întrevederea prim-ministrei Natalia Gavrilița cu reprezentanții Asociației de Afaceri Americană-Central Europeană (ACEBA). Șefa Executivului a subliniat importanța explorării...

Oportunitățile investiționale din Republica Moldova au fost discutate, astăzi, la întrevederea prim-ministrei Natalia Gavrilița cu reprezentanții Asociației de Afaceri Americană-Central Europeană (ACEBA). Șefa Executivului a subliniat importanța explorării la maxim a potențialul colaborării cu companiile membre ACEBA, menționând că, în pofida unei perioade dificile, marcate de crize,  autoritățile întreprind eforturile necesare în vederea asigurării unui climat atractiv pentru investițiile străine directe.

În acest sens, prim-ministra a remarcat că luna septembrie este declarată luna businessului, iar Guvernul desfășoară o serie de activități dedicate afacerilor. Spre exemplu, ieri, la București, prim-ministra a participat la forumul Moldova – România: Capital Bridges 2022, un eveniment de promovare a piețelor de capital din cele două țări. Tot săptămâna aceasta se va desfășura Moldova Business Week. Evenimentul reunește factori decizionali, experți din țară și de peste hotare, care vor identifica strategiile potrivite pentru a crește vizibilitatea Republicii Moldova, astfel încât țara noastră să devină o destinație atractivă pentru a investi și a dezvolta afaceri.

„Acțiunile noastre pro-business vor continua și în următoarele săptămâni, când urmează să mai luăm câteva decizii benefice pentru mediul de afaceri. În același timp, ne concentrăm pe politica fiscală și lucrăm permanent la predictibilitatea businessului. De la începutul mandatului, am pornit pe calea reformelor, am reușit să facem multe schimbări importante în domeniile cheie și vom continua să transformăm țara noastră”, a spus Natalia Gavrilița.

Prim-ministra a subliniat că Executivul rămâne concentrat pe crearea unor noi locuri de muncă și creşterea standardelor de viaţă a cetăţenilor, iar rolul esențial de a mobiliza resursele, în acest sens, îi revine sectorului privat. „Facem tot ce poate fi inclus în spectrul de competențe ale Guvernului pentru a atrage investiții în Republica Moldova și credem în capacitățile mediului privat de a construi relații durabile de afaceri și comerciale. Vă încurajez să discutați cu colegii mei de la Agenția de Atragere a Investițiilor și să solicitați suport de fiecare dată când aveți nevoie. Suntem deschiși să vă ajutăm și ne dorim să rămânem un partener credibil și eficient pentru investitorii străini și autohtoni”, a subliniat prim-ministra.

In this article