Prim-ministra Natalia Gavrilița întreprinde o vizită de lucru în Japonia

În perioada 26-28 septembrie curent, prim-ministra Natalia Gavrilița întreprinde o vizită la Tokyo, unde urmează să participe la funeraliile de stat ale fostului premier, Shinzo Abe. De asemenea,...

În perioada 26-28 septembrie curent, prim-ministra Natalia Gavrilița întreprinde o vizită la Tokyo, unde urmează să participe la funeraliile de stat ale fostului premier, Shinzo Abe.

De asemenea, agenda prim-ministrei include întrevederea bilaterală cu omologul său japonez, Fumio Kishida. Oficialii vor face o retrospectivă a relaţiilor de colaborare moldo-nipone şi vor puncta posibilităţile de intensificare a cooperării pe segmente de interes comun.

Totodată, șefa Executivului se va întâlni cu președintele Organizației Japoneze pentru Comerț Exterior (JETRO), Nabuhiko Sasaki, și cu președintele Agenţiei Internaţionale de Cooperare a Japoniei (JICA), Akihiko Tanaka.

Prim-ministra va mai discuta cu Yoshio Sato, președintele Comisiei pentru Europa din cadrul Federației de afaceri din Japonia (Keidanren), dar și cu Sam Mogi, președintele Comisiei pentru relații externe al Asociației Japoneze a Directorilor Corporativi (Keizai Doyukai).

In this article