Prețul cu care Moldova va cumpăra gazul rusesc va fi influențat de către noua putere de la Chișinău

Prețul cu care Republica Moldova va cumpăra gazul rusesc din anul 2022 va fi influențat într-o oarecare măsură și de abordarea acestui subiect de către noua putere de...

Prețul cu care Republica Moldova va cumpăra gazul rusesc din anul 2022 va fi influențat într-o oarecare măsură și de abordarea acestui subiect de către noua putere de la Chișinău, a declarat vicepreședintele fracțiunii parlamentare a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Corneliu Furculiță, într-un interviu pentru ”Primul în Moldova” .
”Prețul la gazul natural va depinde și de atitudinea autorităților Republicii Moldova față de acest subiect”, a menționat socialistul.Amintim, premierul Natalia Gavrilița a declarat că prețul la gaz crește în toată lumea, iar Moldova nu poate face excepție. Șeful Executivului a dat de înțeles că cetățenii trebuie să se conformeze cerințelor pieței și că Guvernul nu are o soluție pentru cetățeni în contextul acestor creșteri.Tariful la gazul natural pentru consumatorii casnici ar putea crește din toamnă cu peste 30 la sută. În prezent, consumatorii casnici achită pentru un metru cub de gaze naturale 4,29 de lei.
In this article