Președinția și Parlamentul trec la sistemul centralizat de încălzire

12 instituții publice, printre care Parlamentul, Președinția, Comisia Electorală Centrală, Ministerul Muncii și Protecţiei Sociale și altele, urmează să fie reconectate la încălzirea centralizată. Despre aceasta a anunțat...

12 instituții publice, printre care Parlamentul, Președinția, Comisia Electorală Centrală, Ministerul Muncii și Protecţiei Sociale și altele, urmează să fie reconectate la încălzirea centralizată.

Despre aceasta a anunțat Termoeletrica.

Potrivit întreprinderii, decizia a fost luată pentru a ”micșora consumul de gaze naturale la nivel de țară și majorarea utilizării resurselor energetice alternative, inclusiv având în vedere asigurarea eficienței energetice și producerea energiei termice și electrice în cogenerare”.

”Menționăm că, complexul clădirilor instituțiilor publice respective dispune de tot echipamentul termotehnic necesar pentru consum de energie termică în cadrul Sistemului de Alimentare Centralizată cu Energie Termică.

Astfel, clădirile sunt asigurate cu puncte termice individuale moderne și automatizate, cu control de la distanță și cu posibilitatea de reglare automată a temperaturii în funcție de parametrii setați și doriți, inclusiv în funcție de temperatura aerului exterior, ceea ce asigură un grad înalt de eficiență energetică.

Lucrările necesare privind reconectarea instituțiilor publice respective la SACET au fost executate în cadrul Proiectului de Îmbunătățire a Eficienței Sistemului de Alimentare Centralizată cu Energie Termică (PIESACET I), Pachetul: Reconectarea instituțiilor publice la SACET Chișinău. Pachetul respectiv a presupus instalarea Punctelor Termice Individuale și reconstrucția rețelelor termice aferente pentru reconectarea la SACET a 44 de instituții publice, printre care și cele menționate”, se arată într-un comunicat.

In this article