Președinția și-a redus bugetul cu 3,5 milioane lei. Sursele vor fi folosite pentru lupta cu virusul COVID-19

Președinția și-a redus cheltuielile cu 3,5 milioane lei. Este vorba despre sistarea unor achizițiilor, reducerea bugetului pentru deplasări și a primelor pentru personal. Despre aceasta a anunțat președintele...

Președinția și-a redus cheltuielile cu 3,5 milioane lei. Este vorba despre sistarea unor achizițiilor, reducerea bugetului pentru deplasări și a primelor pentru personal. Despre aceasta a anunțat președintele Igor Dodon.

Șeful statului spune că pentru a depăși efectele provocate de criza Covid-19, urmează ca toate instituțiile statului să vină cu propuneri concrete de diminuare a bugetelor de cheltuieli.

„Urmează ca, împreună cu președintele Parlamentului și Prim-ministru, să analizăm modul în care fiecare instituție respectă solicitarea respectivă și să intervenim acolo unde va fi cazul. Campania de combatere a epidemiei poate fi îndelungată, obositoare și foarte cheltuitoare pentru stat, din care motiv trebuie să fim responsabili și economi la maximum. Principalele forțe și resurse să le orientăm spre sistemul medical”, a mai spus Igor Dodon.

In this article