Președinția Maiei Sandu, către deputatul român, George Simion: Președinția NU POATE…

Președintele țării, Maia Sandu, se spală pe mâini și îl trimite pe deputatul român, George Simion, să-și caute dreptate în judecată. Asta după ce șefa statului, zilnic, declară...

Președintele țării, Maia Sandu, se spală pe mâini și îl trimite pe deputatul român, George Simion, să-și caute dreptate în judecată. Asta după ce șefa statului, zilnic, declară că justiția din Republica Moldova este coruptă.

“Președinția Republicii Moldova regretă situația neplăcută, creată la hotarul moldo-român ca urmare a interdicției de intrare în țară, impuse în 2018 domnului George-Nicolae Simion, în prezent deputat în Parlamentul României. Președinția nu are atribuții în soluționarea acestui caz, însă a contactat Biroul Migrație și Azil (BMA) pentru a clarifica situația. Din informațiile prezentate, singura soluție legală de anulare a deciziei BMA este procedura de judecată”, se arată în răspunsul Maiei Sandu adresat deputatului român.

Amintim că George Simion a încercat să vină la Chișinău, pentru a participa la funeraliile scriitorului Nicolae Dabija, dar nu a fost lăsat să intre în țară. Simion are interdicția de a intra pe teritoriul Republicii Moldova, din 1 octombrie 2018.

In this article