Președinteșe PSRM: Crearea locurilor de muncă, inclusiv în domeniul IT, o prioritate pentru Blocului Comuniștilor și Socialiștilor

În programul electoral al Blocului Comuniștilor și Socialiștilor este inclus un set de măsuri primordiale pentru protejarea producătorilor autohtoni și crearea locurilor de muncă, în special, pentru tinerii...

În programul electoral al Blocului Comuniștilor și Socialiștilor este inclus un set de măsuri primordiale pentru protejarea producătorilor autohtoni și crearea locurilor de muncă, în special, pentru tinerii specialiști, inclusiv din domeniul IT, precum și crearea parcurilor industriale. Anunțul a fost făcut de președintele PSRM, Igor Dodon, în cadrul unei întrevederi cu angajații Companiei „DAAC System Integrator”, unul dintre cele mai mari grupuri IT din țara noastră.

DAAC System Integrator, fondat în 1995, este o parte a holdingului DAAC și a devenit baza pentru crearea unui grup IT internațional, care creează şi implementează soluţii inovatoare pentru sprijin digital al dezvoltării informaționale a societății, Guvernului şi afacerilor. Specialiştii grupului IT au primit peste 700 de certificate în cadrul programelor globale ale partenerilor în domeniul IT.

Președintele PSRM a remarcat că volumul producției în domeniul IT a depășit volumele unui sector tradițional al economiei noastre, cum este vinificația.

Igor Dodon a salutat colectivul companiei și am exprimat recunoștință pentru eforturile depuse în dezvoltarea și consolidarea sectorului tehnologiilor avansate, care înregistrează una dintre cele mai rapide creșteri în economia națională.

In this article