Președintele țării: La indicația primită din Occident, PAS și Platforma DA au renunțat la proiectul de lege cu privire la lustrație

Cei care strigau cel mai tare că statul trebuie scos din captivitatea oligarhilor, acum se dau fundul la perete. Declarația a fost făcută de președintele Igor Dodon, după...

Cei care strigau cel mai tare că statul trebuie scos din captivitatea oligarhilor, acum se dau fundul la perete. Declarația a fost făcută de președintele Igor Dodon, după ce Blocul ACUM și-a retras din Parlament proiectul de lege cu privire la lustrație.

Șeful statului susține că cei de la PAS și Platforma DA au renunțat la această inițiativă la indicația primită din Occident, în persoana șefului Delegației UE în Moldova, Peter Michalko.

”Cei din Blocul ACUM, care cel mai mult strigau despre deoligarhizare, că trebuie toți oamenii nu Plahotniuc de dat jos, acum când a fost înregistrat în Parlament proiectul de lege și din partea Blocului ACUM, și din partea socialiștilor care prevede scoaterea din funcție a tuturor conducătorilor instituțiilor subordonate Parlamentului care au fost numiți pe timpul lui Plahontiuc, Blocul ACUM s-a dat cu fundul la perete. De ce? Cred că răspunsul este foarte clar. Din Occident le-au spus. Am văzut declarația lui Michalko zilele acestea: nu se poate. Adică dacă e hoț nu se poate de dat afară? Сукин сын, но наш. Nu merge varianta aceasta. Dacă voi vorbiți de deoligarhizare, hai să mergem pe de deoligarhizare. Noi vom merge mai departe cu acest proiect de lege și vom vedea cum vor vota în Parlament”, a spus președintele.

Potrivit documentului elaborat de PSRM, competențele mai multor persoane care dețin funcții publice, numite în perioada 20 ianuarie 2016 până la 07 iunie 2019, sunt încetate înainte de expirarea mandatului. Este vorba despre președintele și membrii Consiliului Audiovizualului; directorul și directorul adjunct al Centrului Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal al Republicii Moldova; președintele, vicepreședinții și membrii Consiliului de Administrație a Comisiei Naționale a Pieții Financiare; președintele și vicepreședinții ai Autorității Naționale de Integritate; guvernatorul, prim-viceguvernatorul, vice-guvernatorii și membrii Consiliului de Supraveghere a Băncii Naționale a Moldovei; directorul general și directorii Agenției Naționale de Reglementare în Energetică; directorul și directorii adjuncți ai Agenției Naționale pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației; director general și director general adjunct al Agenției Naționale pentru soluționarea Contestațiilor; președintele, vicepreședinții și Membrii Plenului Consiliului Concurenței; directorul și directorii adjuncți ai Serviciului Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor.

In this article