Președintele țării a discutat cu ministrul Agriculturii despre securitatea alimentară a țării

Republica Moldova are suficiente rezerve de produse alimentare, în perioada crizei generată de epidemia de coronavirus. Preşedintele Igor Dodon a discutat astăzi cu reprezentanţii Ministerului Agriculturii chestiunea asigurării...

Republica Moldova are suficiente rezerve de produse alimentare, în perioada crizei generată de epidemia de coronavirus. Preşedintele Igor Dodon a discutat astăzi cu reprezentanţii Ministerului Agriculturii chestiunea asigurării securității alimentare a Republicii Moldova.

„Ministrul Ion Perju m-a informat despre faptul că rezervele de grîu în țară constituie 200 mii de tone, suficiente pentru cel puțin 200 de zile. Spre acea perioadă, va fi deja recoltată roada nouă de culturi de toamnă, care vor fi semănate pe o suprafață de 316 mii de hectare, o jumătate dintre terenuri fiind în stare bună, iar cealaltă jumătate – în stare satisfăcătoare”, a scris Igor Dodon, într-o postare pe Facebook.

Preşedintele a mai scris că Moldova nu va duce lipsă nici de alte produse alimentare de primă necesitate.

„Rezervele de ulei de floarea-soarelui sunt suficiente pentru o perioadă de patru luni, iar de zahăr și porumb – pentru mai mult de un an. Țara este asigurată cu produse lactate, carne și cu ouă de găină, întreprinderile din industria alimentară funcționează în regim obișnuit, cu respectarea strictă a regulilor sanitare și de carantină”, a mai declarat şeful statului.

Potrivit lui Igor Dodon, ministrul Agriculturii a dat asigurări ca toate lucrările de primăvara au loc conform graficului, fără restricții, sunt deschise magazinele agricole pentru aprovizionarea cu semințe, material săditor și fertilizanți, piese de schimb și tehnica agricolă.

 

 

 

 

In this article