Președintele salută decizia PSRM de a iniția un dialog cu PDM

Șeful statului, Igor Dodon, salută decizia PSRM de a iniția un dialog cu PDM pentru a crea o coaliție majoritară în Parlament. „În vizitele săptămânale pe care...

Șeful statului, Igor Dodon, salută decizia PSRM de a iniția un dialog cu PDM pentru a crea o coaliție majoritară în Parlament.

„În vizitele săptămânale pe care le fac în teritoriu oamenii îmi spun că sunt revoltați de probabilitatea de a avea alegeri anticipate și cer partidelor să respecte votul primit, să lucreze în Parlament, nu să lupte pentru a declanșa noi alegeri”, spune președintele.

Igor Dodon constată, cu regret, că liderii Blocului ACUM luptă acum între ei „care să candideze la prezidențiale, în loc să se concentreze pe problemele prioritare ale cetățenilor, sa meargă la dialog cu PSRM și să formeze o coaliție stabilă de guvernare”.

Totodată, șeful statului menționează că dorința opoziției de dreapta de a organiza alegeri parlamentare anticipate, este una împotriva voinței cetățenilor.

„Partidele care nu vor accepta dialogul din parlament sau vor bloca activitatea guvernului, urmează să-și asume în fața cetățenilor declanșarea alegerilor anticipate parlamentare, dar și efectele negative generate de criza politică și socială pe care o creează. Republica Moldova are nevoie de o guvernare stabilă care să poată derula proiecte sociale complexe și reforme, pe parcursul întregului său mandat până în 2023. Doar într-un climat de stabilitate se pot obține rezultate care să aducă beneficiile atât de mult așteptate de cetățeni”, a conchis șeful statului.

In this article