Președintele Rusiei nu va participa la summitul G20

Presat de ostilitatea celor mai importanți lideri politici și descurajat de ultimele evenimente de pe câmpurile de luptă din Ucraina, preşedintele rus Vladimir Putin a hotărât să nu...

Presat de ostilitatea celor mai importanți lideri politici și descurajat de ultimele evenimente de pe câmpurile de luptă din Ucraina, preşedintele rus Vladimir Putin a hotărât să nu participe săptămâna viitoare la summitul G20 din Bali, în Indonezia, a anunţat miercuri, 9 noiembrie, ambasada Rusiei la Jakarta, relatează breakingnews.md cu referire la Digi 24.

Iulia Tomskaia, șefa de protocol la ambasada sus-numită a relatat că „poate confirma că (ministrul de Externe) Serghei Lavrov va conduce delegaţia rusă la G20. Programul preşedintelui Putin este încă în curs de elaborare, el ar putea participa virtual”.

Au fost câteva luni de incertitudine cu privire la participarea preşedintelui rus la summitul şefilor de stat şi de guvern din G20, organizat pe 15 şi 16 noiembrie de Indonezia, care a fost supusă unor presiuni puternice din partea Occidentului pentru a exclude Rusia de la summit în reacţie la războiul din Ucraina.

Indonezia a rezistat și a argumentat că ţara gazdă a summitului trebuie să rămână neutră. Volodimir Zelenski, a cărui ţară nu face parte din G20, a fost de asemenea invitat de Indonezia şi ar putea participa virtual.

In this article