Președintele R. Moldova, Maia Sandu, premiată pentru „inspirarea societății românești” la Cluj-Napoca

Aflată la Cluj-Napoca, în calitate de invitat de onoare al conferinței „Europa după războiul din Ucraina. Perspective, viziuni, strategii, proiecte”, Maia Sandu, președintele R. Moldova, a primit „Premiul...

Aflată la Cluj-Napoca, în calitate de invitat de onoare al conferinței „Europa după războiul din Ucraina. Perspective, viziuni, strategii, proiecte”, Maia Sandu, președintele R. Moldova, a primit „Premiul România Europeană.

Evenimentul a fost organizat de Asociația Inițiativa pentru Cultură Democratică Europeană – România Europeană.

„Um om special, dedicat modernizării țării sale: M-am bucurat să o avem astăzi oaspete la UBB pe președinta Republicii Moldova, Excelența Sa doamna Maia Sandu. La nivel de rectorat am discutat despre cum UBB se poate implica în modernizarea sistemului academic din Republica Moldova, iar apoi, și cu participarea Excelenței Sale doamna Ramona Chiriac, Șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România, am susținut-o în cadrul ceremoniei de decernare a premiului ROMÂNIA EUROPEANĂ 2022 al Asociației Inițiativa pentru Cultură Democratică Europeană (ICDE), în cadrul conferinței „Europa după războiul din Ucraina: Perspective, viziuni, strategii, proiecte” organizată de Facultatea de Studii Europene a UBB”, a subliniat prof. univ. dr. Daniel David, rectorul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

Potrivit profesorului Valentin Naumescu, premiul a fost acordat pentru „contribuția, prestația, influența și capacitatea președintelui Maia Sandu de a inspira societatea românească și de a arăta că, în pofida celor mai vitrege condiții istorice și geopolitice, integritatea, curajul, evitarea compromisurilor și promovarea valorilor europene rămân posibile”.

In this article