Președintele PSRM, Igor Dodon, l-a ajutat pe un adolescent să-și împlinească dorința

Visul lui Vitalie Cebotaru s-a împlinit. Adolescentul de 13 ani din satul Cîșlița-Prut, despre care a aflat o țară întreagă după ce a alergat la un maraton încălțat...

Visul lui Vitalie Cebotaru s-a împlinit. Adolescentul de 13 ani din satul Cîșlița-Prut, despre care a aflat o țară întreagă după ce a alergat la un maraton încălțat într-o pereche de galoși, a primit în dar din partea președintelui PSRM, Igor Dodon, un set de încălțăminte și îmbrăcăminte sportivă.

Igor Dodon a rămas impresionat de istoria acestui minor, despre care a aflat din presă. Adolescentul a participat la ultramaratonul ”Rubicon”, alături de sportivii profesioniști, alergând 12 kilometri într-o încălțăminte de cauciuc.

Vitalie mai are doi frați și două surori cu vârstele cuprinse între 1,8 și 11 ani. Familia sa locuiește într-o casă veche, iar tatăl său și alți doi frați sunt cu dizabilitate. Toți cei șapte membri ai familiei trăiesc doar din alocațiile sociale și pensia de invaliditate.

Astăzi, Igor Dodon s-a întâlnit cu Vitalie care a venit împreună cu un frate și două surori, însoțiți de primarul localității, Alexandru Valachi.

Pe lângă echipamentul sportiv, copiii au mai primit în dar jucării, fructe și un coș cu produse alimentare. Președintele le-a urat sănătate și succes la învățătură.

In this article