Președintele PSRM a discutat cu ambasadorul Chinei despre posibilitatea de a obține vaccinul împotriva COVID-19

Igor Dodon pledează pentru consolidarea unui parteneriat strategic dintre Republica Moldova și China. Despre aceasta președintele PSRM a declarat în cadrul întrevederii de lucru cu E. S. Ambasadorul...

Igor Dodon pledează pentru consolidarea unui parteneriat strategic dintre Republica Moldova și China. Despre aceasta președintele PSRM a declarat în cadrul întrevederii de lucru cu E. S. Ambasadorul Republicii Populare Chineze la Chișinău, Zhang Yinghong. Totodată, liderul socialiștilor susține cooperarea  dintre PSRM și Partidul Comunist din China.

„Am menționat faptul că un Protocol în acest sens a fost pregătit încă anul trecut iar părțile intenționau să-l semneze în luna martie 2020, în cadrul vizitei delegației moldovenești la Beijing, însă, din cauza pandemiei, vizita a fost amânată. Actualmente, ambele părți reiterează interesul față de reluarea negocierilor pentru semnarea Protocolului de cooperare dintre PSRM și PCC.

De asemenea, am subliniat că în timpul apropiat, Partidul Socialiștilor va adopta un nou Program politic, în cadrul căruia, la capitolul politică externă va fi indicat vectorul spre Est, drept prioritar. Acest fapt va presupune dezvoltarea unor relații mult mai strânse cu Rusia, alte țări membre ale Uniunii Economice Eurasiatice și China. Pe finalul discuției, am vorbit despre posibilitatea de obținere de către Moldova a vaccinului chinezesc împotriva COVID-19, astfel ca cetățenii noștri să poată alege de sine stătător dintr-o gamă variată ale preparatului medicamentos”, a anunțat Igor Dodon.

In this article