Președintele Parlamentului, Igor Grosu, s-a întâlnit cu un grup de moldoveni stabiliți cu traiul în Cehia

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, s-a întâlnit cu un grup de cetățeni stabiliți cu traiul în Republica Cehă. Discuțiile s-au axat pe situația actuală din Republica Moldova și pe...

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, s-a întâlnit cu un grup de cetățeni stabiliți cu traiul în Republica Cehă. Discuțiile s-au axat pe situația actuală din Republica Moldova și pe prioritățile stabilite pentru anul curent.

„Ca de fiecare dată când discut cu cetățenii noștri din străinătate, m-am bucurat să văd cât de interesați sunt de situația din țară și cât de bine cunosc realitățile de acasă”, a remarcat Președintele Parlamentului, Igor Grosu.

De asemenea, cetățenii s-au interesat despre cursele aeriene care fac legătura dintre Chișinău și alte state. „Sunt anumite probleme la acest capitol, dar dau asigurări că, odată cu revenirea Aeroportului în gestiunea statului, ne propunem să creăm cele mai bune condiții pentru ca un număr cât mai mare de companii aeriene să zboare spre și din Moldova”, a adăugat Speakerul Igor Grosu.

Un alt subiect al discuției a fost parcursul european al țării noastre. În context, șeful legislativului a făcut apel către cetățenii moldoveni stabiliți peste hotare să susțină autoritățile în acest proces. Președintele Parlamentului i-a invitat să participe la Adunarea „Moldova Europeană”, chiar dacă sunt peste hotare, și să-i anunțe și pe moldovenii de acasă să se alăture acestei acțiuni.

„Eu sunt convins că doar împreună și uniți, pentru viitorul copiilor și viitorul țării noastre, vom reuși să transformăm Republica Moldova și să aducem Europa acasă”, a concluzionat Președintele Parlamentului, Igor Grosu.

În perioada 24 – 25 aprilie, Președintele Parlamentului, Igor Grosu, s-a aflat în Republica Cehă, unde a participat la Conferința Președinților Parlamentelor din Uniunea Europeană.

In this article