Președintele Marii Adunări Naționale a Turciei va efectua o vizită oficială în Republica Moldova

Președintele Marii Adunări Naționale a Turciei, Mustafa Șentop, se va afla, în perioada 15-16 septembrie, într-o vizită oficială în țara noastră. Demnitarul va fi însoțit de Președintele Grupului...

Președintele Marii Adunări Naționale a Turciei, Mustafa Șentop, se va afla, în perioada 15-16 septembrie, într-o vizită oficială în țara noastră. Demnitarul va fi însoțit de Președintele Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Moldova, Mehmet Altay.

Programul vizitei oficiale include întrevederi cu conducerea țării: Președintele Parlamentului, Igor Grosu, Președinta Maia Sandu și Prim-ministra Natalia Gavrilița. De asemenea, oficialii turci se vor întâlni cu mai mulți președinți de comisii permanente, printre care Doina Gherman, Dumitru Alaiba, Lilian Carp și Olesea Stamate, dar și cu reprezentanți ai Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova și ai Agenției de Investiții din Moldova.

Pe data de 16 septembrie, oficialii Marii Adunări Naționale a Turciei vor vizita Unitatea Teritorială Autonomă Găgăuzia.

Republica Moldova a stabilit relații diplomatice cu Republica Turcia în anul 1992 și, până în prezent, au fost încheiate 68 de acorduri bilaterale.

In this article