Preşedintele Lituaniei anunță un nou pachet de ajutor militar Ucrainei

Preşedintele Republicii Lituania, Gitanas Nausėda, aflat în vizită, joi, Ucraina, a anunţat un nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina, printre care și 10 vehicule blindate, transmite Ukrinform....

Preşedintele Republicii Lituania, Gitanas Nausėda, aflat în vizită, joi, Ucraina, a anunţat un nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina, printre care și 10 vehicule blindate, transmite Ukrinform.

Gitanas Nauseda s-a întâlnit cu Volodimir Zelenski şi a anunţat că Lituania va oferi Ucrainei un nou pachet de ajutor militar, care include muniţie militară şi 10 vehicule blindate, transmite breakingnews.md cu referire la hotnews.ro.

Nauseda a precizat că Lituania a oferit ajutor militar Ucrainei atât la începutul invaziei la scară largă, cât şi în lunile următoare.

“Continuăm să facem acest lucru şi acum şi nu am venit cu mâinile goale. Noul pachet include muniţie şi 10 vehicule blindate”, a declarat preşedintele lituanian.

El a adăugat că Lituania va face în curând o demonstraţie a sistemelor antidronă de producţie proprie, de care Ucraina are mare nevoie.

Nauseda a asigurat, de asemenea, că Lituania va continua să sprijine Ucraina.

De asemenea, Nauseda a vizitat oraşul Irpin. Anunţul a fost făcut de şeful Administraţiei militare regionale din Kiev, Oleksii Kuleba, pe Telegram.

“De Ziua Statalităţii ucrainene, preşedintele Republicii Lituania, Gitanas Nausėda, a venit în regiunea Kiev. El a vizitat Irpin, a verificat clădirea avariată a Căminului Cultural Central şi unul dintre cartierele de locuinţe”, a scris Kuleba.

De asemenea, el şi-a exprimat recunoştinţa faţă de Nausėda pentru sprijinul continuu al Lituaniei pentru ucraineni.

“Mii de locuitori ai noştri s-au refugiat din calea războiului pe teritoriul acestei ţări. Poporul lituanian i-a primit pe cetăţenii noştri cu inima deschisă. Între timp, guvernul statului prieten oferă asistenţă militară şi umanitară semnificativă Ucrainei”, a adăugat Kuleba.

In this article