Președintele Igor Dodon: Situația privind infecțiile cu coronavirus se află sub control

Președintele Igor Dodon a declarat, în această seară după prima ședință a Centrului Unic de Comandă, că toate instituțiile statului sunt pregătite în eventualitatea riscului răspândirii infecției cu...

Președintele Igor Dodon a declarat, în această seară după prima ședință a Centrului Unic de Comandă, că toate instituțiile statului sunt pregătite în eventualitatea riscului răspândirii infecției cu coronavirus în țară.

Oficial, în Moldova sunt patru cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus. Este vorba despre patru maturi care s-au întors recent din Italia.

Șeful statului a declarat că situația privind infecțiile cu coronavirus se află sub control.

”Nu avem cazuri de contaminare în masă. Suntem pregătiți pentru toate cele patru scenarii. Suntem gata și de scenarii dificile, dar considerăm că nu vom ajunge la ele”, a declarat Dodon.

În funcție de scenariul în evoluție, autoritățile vor implementa regulile stricte impuse de autorități. Scenariul unu prevede câteva cazuri confirmate, doi- până la 400 de cazuri, trei – până la o mie și patru – peste o mie de cazuri depistate.

Președintele a reiterat că în spitalele selectate sunt locuri suficiente pentru a interna cazurile înregistrate și cele suspecte.

In this article