Președintele fracțiunii parlamentare PSRM, Corneliu Furculiță, susține că PAS vrea să mențină Curtea Constituțională sub control

Președintele fracțiunii parlamentare PSRM, Corneliu Furculiță, susține că PAS vrea să mențină Curtea Constituțională sub control, pentru a putea influența rezultatele alegerilor parlamentare anticipate. Deputatul a declarat, pentru...

Președintele fracțiunii parlamentare PSRM, Corneliu Furculiță, susține că PAS vrea să mențină Curtea Constituțională sub control, pentru a putea influența rezultatele alegerilor parlamentare anticipate. Deputatul a declarat, pentru Europa Liberă, că cei de la PAS o protejează acum pe Domnica Manole, demisă vineri de Parlament din funcția de judecător la CC, pentru ”a-și apăra investițiile”.

”De ce este atât de mare zarvă în jurul acestei acțiuni? Probabil, instinctiv ei au alergat la Curtea Constituțională ca să-și apare ceea ce le aparține. Logica politică era ca manifestațiile să aibă loc în jurul Parlamentului, pentru că acolo s-au luat aceste decizii. Colegii noștri au alergat la Curtea Constituțională, probabil, ca să-și apere investițiile. Altfel, care ar fi logica. Nimeni nu vrea să intre cu forța, nimeni nu vrea să aplice un scenariu violent. Noi am făcut apel la dialog. Care este motivul?

Bănuiesc, Curții Constituționale îi era atribuit un rol mult mai larg și acest lucru îi supără. Probabil, se solicita de a controla și următoarele alegeri. Cunoaștem că sunt câteva solicitări la CC de declarare neconstituțională a unor partide. Probabil, aici este poziția slabă, care doare în această activitate. Dar, repet, nu există niciun temei pentru a bănui un careva atentat sau acțiune în forță asupra CC. Este o acțiune perfect juridică. Cine nu e de acord cu ea, o atacă. Noi politicienii îndemnăm colegii din PAS să vină la negocieri”, a declarat Firculiță.

Președintele fracțiunii parlamentare PSRM a menționat că pentru formațiunea sa este primordial ca să fie respectată Constituția în procesul de soluționare a crizei politice.

In this article