Președintele a semnat decretul prin care a declarat anul 2020 Anul Lucrătorului Medical

Igor Dodon a semnat astăzi un decret prin care am declarat anul 2020 – Anul Lucrătorului Medical în Republica Moldova. Totodată, șeful statului a instituit Comisia națională pentru...

Igor Dodon a semnat astăzi un decret prin care am declarat anul 2020 – Anul Lucrătorului Medical în Republica Moldova.

Totodată, șeful statului a instituit Comisia națională pentru desfășurarea acțiunilor consacrate Anului Lucrătorului Medical din care fac parte renumiți medici din țara noastră, deputați, membri ai guvernului, ai Președinției și conducători a mai multor instituții medicale. Comisia urmează să elaboreze pînă la 10 iunie un program complex în acest sens.

“Țin să menționez că deja au fost lansate mai multe inițiative de susținere a sectorului medical, printre care, cea de dublare a salariilor pentru toți lucrătorii medicali, înmînarea Diplomei de Onoare a Președintelui Republicii Moldova celor mai bune cadre medicale, pe parcursul a 2 luni, Guvernul a alocat suplimentar în sistemul de sănătate pentru lupta cu pandemia 54,4 mln lei din bugetul de stat și 55,6 mln de lei din fondurile de asigurări obligatorii de asistență medicală etc”, se arată în mesajul președintelui.

In this article