Președinta Sandu, întrevedere cu foștii șefi de stat Snegur, Lucinschi și Timofti

Președinta R. Moldova, Maia Sandu, a avut miercuri la Președinție o întrevedere cu foștii președinți de țară Mircea Snegur, Petru Lucinschi și Nicolae Timofti. Șefa statului menționează că...

Președinta R. Moldova, Maia Sandu, a avut miercuri la Președinție o întrevedere cu foștii președinți de țară Mircea Snegur, Petru Lucinschi și Nicolae Timofti. Șefa statului menționează că cei trei foști șefi de stat și-au exprimat susținerea fermă pentru parcursul european al R. Moldova.

Maia Sandu a menționat că în cadrul întrevederii, împreună cu ex-președinții au făcut un schimb de opinii despre agenda de reforme a guvernării, inclusiv despre reforma învățământului superior și a sectorului de cercetare.

R. Moldova a primit, în data de 23 iunie 2022, statut de țară candidată pentru aderarea la Uniunea Europeană (UE). Acest statut nu oferă calitatea de stat membru al UE, întrucât e nevoie ca R. Moldova să îndeplinească o serie de condiții de aderare, precum și să aplice legislația europeană în toate domeniile.

Experții în domeniul relațiilor internaționale și integrării europene menționează că parcursul european al R. Moldova este anevoios și că, în contextul provocărilor cu care se confruntă UE, dar și țările cu statut de candidat la aderare, poate dura o perioadă nedefinită.

In this article