Președinta Maia Sandu l-a invitat pe noul Președinte al Elveției să viziteze Moldova

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit cu Alain Berset, noul Președinte al Confederației Elvețiene. Șefa statului i-a mulțumit Președintelui Berset pentru susținerea consecventă din partea Elveției pentru...

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit cu Alain Berset, noul Președinte al Confederației Elvețiene. Șefa statului i-a mulțumit Președintelui Berset pentru susținerea consecventă din partea Elveției pentru reformele și eforturile de modernizare ale Republicii Moldova, exprimându-și în același timp dorința de a consolida în continuare parteneriatul moldo-elvețian.

„I-am transmis Președintelui Berset recunoștința noastră pentru cooperarea excelentă pe care am construit-o cu Elveția în ultimii ani, dar și pentru programele de dezvoltare sprijinite de către Guvernul Elveției în Republica Moldova de-a lungul timpului în diverse sectoare: dezvoltare locală, infrastructură, educație și sănătate”, a spus Președinta Maia Sandu.

De asemenea, interlocutorii au discutat cooperarea bilaterală în domeniul anticorupției și în recuperarea bunurilor furate de la cetățenii noștri, dar și oportunitatea semnării unui acord de protecție socială între cele două țări. Totodată, șefa statului l-a invitat pe omologul său elvețian în vizită în Moldova: „Elveția este un important partener de dezvoltare al Republicii Moldova, prețuim și vrem să valorificăm și să extindem acest parteneriat, inclusiv prin semnarea Acordului privind zona europeană de liber schimb EFTA în interesul cetățenilor ambelor țări”.

In this article