Președinta Maia Sandu a fost să-i viziteze pe oamenii din Cărpineni, Hâncești

Șefa statului și-a petrecut după-amiaza de ieri cu oamenii din Cărpineni, raionul Hâncești – al doilea sat ca mărime din Republica Moldova. Localitatea este un bun exemplu de...

Șefa statului și-a petrecut după-amiaza de ieri cu oamenii din Cărpineni, raionul Hâncești – al doilea sat ca mărime din Republica Moldova. Localitatea este un bun exemplu de realizare a proiectelor de dezvoltare locală: au fost construite drumuri, amenajate locuri de odihnă pentru maturi și terenuri de joacă pentru copii, localitatea este aprovizionată cu apă potabilă. Aceste lucruri, dar și multe altele au fost posibile prin conlucrarea eficientă a autorităților locale cu partenerii de dezvoltare, dar și datorită băștinașilor care se implică în treburile comunității și contribuie la realizarea proiectelor. 

Președinta Maia Sandu a fost să vădă și Casa de cultură a cărei fațadă este renovată printr-un proiect co-finanțat prin Programul național „Satul European”.  Tot prin „Satul European” este finanțat parțial un alt proiect prin care sunt susținute micile afaceri.În localitate funcționează și un Centru pentru susținerea afacerilor locale.

„Printre antreprenorii beneficiari sunt soții Sergiu și Maria Chirinciuc, care în 2013 au revenit din Italia și au o creat o mică fabrică de producere a pastelor făinoase. Astăzi brandul „Carpini” este cunoscut în întreaga țară. Crearea condițiilor pentru dezvoltarea micilor afaceri în localitățile rurale este esențială pentru reanimarea localităților noastre și asigurarea unui trai mai bun acasă”, a spus Președinta.

In this article