Președinta Maia Sandu a discutat cu câțiva reprezentanți ai comunității rome din Republica Moldova

Președinta Maia Sandu a avut astăzi o întrevedere cu reprezentanți ai asociațiilor și comunităților rome din țara noastră. Participanții la discuție au abordat problemele cu care se confruntă...

Președinta Maia Sandu a avut astăzi o întrevedere cu reprezentanți ai asociațiilor și comunităților rome din țara noastră. Participanții la discuție au abordat problemele cu care se confruntă comunitățile de romi și au povestit despre activitățile pe care le realizează pentru apărarea și promovarea drepturilor romilor. Șefa statului a apreciat efortul pe care îl fac organizațiile din domeniu pentru integrarea tuturor romilor în societate. 

Discuțiile s-au axat în special pe problema școlarizării copiilor romi precum și pe creșterea accesului la servicii medicale. S-au prezentat, de asemenea, și mai multe aspecte care țin de activitatea mediatorului comunitar – punctul de legătură între autoritățile locale și comunitatea de romi în procesul de identificare a soluțiilor pentru problemele frecvente.

Președinta Maia Sandu le-a mulțumit celor prezenți pentru implicarea în susținerea refugiaților de etnie romă din Ucraina și i-a îndemnat să promoveze valorile europene în rândul comunității de romi.

In this article