Președinta Maia Sandu a avut o întrevedere cu reprezentanți ai CALM

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a discutat, ieri, cu mai mulți aleși locali, membri ai Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM) despre criza energetică cu care se confruntă...

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a discutat, ieri, cu mai mulți aleși locali, membri ai Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM) despre criza energetică cu care se confruntă țara și implicațiile ei pentru oameni, bugetul țării și activitatea APL.

Președinta a apreciat contribuția majorității primarilor la efortul de economisire a resurselor energetice, efort ce ne va permite să salvăm banii publici pentru proiecte de dezvoltare, inclusiv la nivel local. La fel, șefa statului le-a solicitat aleșilor locali să îi ajute pe oamenii cu venituri mici din comunitățile lor, în special pe vârstnici, să se înscrie pe platforma pusă la dispoziție de Guvern, pentru obținerea compensațiilor. Președinta a vorbit și despre riscurile la adresa securității statului, în contextul războiului din Ucraina și a încercărilor unor forțe interne și externe de destabilizare a țării.

Reprezentații CALM au abordat mai multe probleme ce țin de activitatea APL. Părțile au căzut de acord că e nevoie de o comunicare mai strânsă între autoritățile locale și centrale pentru a face față situațiilor de criză și provocărilor de securitate în adresa statului.

In this article