Președinta în exercițiu a OSCE, Ann Linde, la întrevedere cu viceprim-ministra Olga Cebotari

Prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi, viceprim-ministra Olga Cebotari au avut astăzi o întrevedere cu Președinta în Exercițiu a misiunii OSCE, ministra Afacerilor Externe a Regatului Suediei Ann Linde, care...

Prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi, viceprim-ministra Olga Cebotari au avut astăzi o întrevedere cu Președinta în Exercițiu a misiunii OSCE, ministra Afacerilor Externe a Regatului Suediei Ann Linde, care se află într-o vizită de lucru în Republica Moldova.

Viceprim-ministra pentru Reintegrare a evidențiat că pe parcursul anului 2021, pe filiera transnistreană, este necesară întreprinderea tuturor acțiunilor posibile pentru a asigura respectarea drepturilor omului și a elimina toate barierele nejustificate în calea liberei circulații în/ din localitățile din regiunea transnistreană.

O altă prioritate ține de realizarea măsurilor operative de combatere a pandemiei de COVID-19 pe ambele maluri ale Nistrului, cu suportul partenerilor internaționali.

De asemena autoritățile depun toate eforturile pentru a impulsiona activitățile în toate formatele de negocieri agreate și crearea terenului favorabil pentru convocarea unei noi runde oficiale a formatului „5+2”.

De asemenea, negociatoarea-șefă din partea Chișinăului a accentuat că în cadrul formatului de negocieri „5+2”, partea moldovenească mizează pe o activitatea orientată spre atingerea unor rezultate concrete.

Președinta în Exercițiu a OSCE a confirmat disponibilitatea deplină de a contribui activ la implementarea priorităților punctate și de a marca rezultate substanțiale pentru a direcționa procesele spre o nouă etapă de avansare.

In this article