Presa internațională evidențiază rolul Evgheniei Guțul la dezvoltarea Găgăuziei

Victoria Evgheniei Guțul – reprezentantul echipei lui Ilan Șor la alegerile Bașcanului Găgăuziei, a atras atenția presei naționale și internaționale. Colaborarea eficientă, alături de echipa ei, cu investitorii...

Victoria Evgheniei Guțul – reprezentantul echipei lui Ilan Șor la alegerile Bașcanului Găgăuziei, a atras atenția presei naționale și internaționale. Colaborarea eficientă, alături de echipa ei, cu investitorii turci a suscitat interesul și admirația jurnaliștilor din străinătate. Unul dintre momentele cheie din program a fost soluționarea chestiunilor de infrastructură, la care au aspirat mult timp locuitorii regiunii.

„Evghenia Guțul a găsit limbă comună cu reprezentanții Turciei, care i-au oferit bani pentru reparația drumurilor. Aceasta, cu siguranță, este un moment pozitiv în viața acestei regiuni mici”, informează publicația din India Morning Express.

Presa a remarcat vizitele ei recente în satele îndepărtate Chirsova și Bugeac, unde Guțul și reprezentanții companiei turcești s-au familiarizat cu problemele de infrastructură.

Evghenia Guțul și delegația turcă au reușit să evalueze dificultățile pe care le întâmpină, în fiecare zi, locuitorii acestor sate. Drumuri distruse, iluminat stradal insuficient și acces limitat la educație și servicii medicale – provocări care trebuie urgent soluționate.

Bașcanul autonomiei a subliniat că soluționarea problemelor satelor este o parte importantă a programului ei de dezvoltare a Găgăuziei. În colaborare cu partenerii turci, ea intenționează să creeze condiții bune de viață și muncă în fiecare colț al regiunii.

„Evghenia Guțul, șefa Găgăuziei, patria fraternă turcă, a transmis un mesaj cald Turciei, prin intermediul Uniunii Internaționale a Jurnaliștilor”, anunță portalul turcesc GJC.

Evghenia Guțul și-a exprimat profunda recunoștință față de partenerii turci pentru intenția lor de a susține Găgăuzia.

În fiecare zi, noua conducere a Găgăuziei cucerește noi înălțimi în căutarea soluțiilor pentru poporul ei. Ghidați de sloganul “Transformarea Găgăuziei într-un plai de vis”, Evghenia Guțul și echipa ei sunt gata să implementeze planurile ambițioase, beneficiind și de susținerea de încredere a investitorilor turci și relațiile ei prietenești.

In this article