Preotul din Glodeni acuzat de pedofilie, trecut în rândul monahilor

Preotul David Roșca, acuzat că ar fi încercat să violeze un băiat de 12 ani, suspendat din slujbă în iulie 2022, a fost trecut în rândul monahilor. Decizia...

Preotul David Roșca, acuzat că ar fi încercat să violeze un băiat de 12 ani, suspendat din slujbă în iulie 2022, a fost trecut în rândul monahilor. Decizia a fost luată la data de 25 octombrie de Sinodul Bisericii Ortodoxe din Republica Moldova.

„În temeiul deciziei Judecății eparhiale a Episcopiei de Bălți şi Fălești din 27 iulie 2023, privind propunerea de caterisire a ieromonahului David (Roșca), luând în considerare abaterile canonice (Can. 25 Apostolic, can. 3 şi 7 ale Sf. Vasile cel Mare, can. 92 al Sin. Trulan, can. 27 şi 72 ale Sin. Cartagina), morale şi disciplinare ale slujitorului vizat, se caterisește ieromonahul David (Roșca), fiind trecut în rândul monahilor”, se arată în decizia Sinodului Bisericii Ortodoxe, transmite Știri.md. 

Amintim că, preotul din localitatea Cuhnești, raionul Glodeni, ar fi încercat să abuzeze sexual un minor de doar 12 ani din satul vecin, Bisericani.

Acesta a primit 30 de zile de arest. Potrivit procurorului-șef al Procuraturii Glodeni, Sergiu Mititelu, bărbatul va sta în Izolatorul din municipiul Bălți și este acuzat de săvârșirea unor acţiuni violente cu caracter sexual asupra unei persoane despre care se ştia cu certitudine că nu a atins vârsta de 14 ani. Acesta riscă închisoare de la 10 la 20 de ani sau cu detenţie pe viaţă

In this article