Premierul Slovaciei a fost împuşcat. Robert Fico a fost rănit şi dus la spital

Premierul Slovaciei Robert Fico a fost împușcat după o ședinţă de guvern lângă Bratislava. Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Martin Neumann, a confirmat tentativa de asasinat. Presupusul agresor a...

Premierul Slovaciei Robert Fico a fost împușcat după o ședinţă de guvern lângă Bratislava. Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Martin Neumann, a confirmat tentativa de asasinat. Presupusul agresor a fost reținut de poliție.

UPDATE 16:25: Agenția de știri TASR a relatat că Robert Fico a fost împușcat în fața unei clădiri din orașul Handlova, din centrul Slovaciei, unde avea loc o ședință de guvern.

Mai multe focuri de armă au fost auzite, potrivit jurnaliștilor aflați la fața locului. El a fost dus la spital, iar presupusul agresor a fost reținut de poliție, scrie BBC.

Handlova se află la aproximativ 180 km (112 mile) la nord-est de capitala Bratislava.

Premierul slovac Robert Fico a fost împuşcat şi rănit după o reuniune guvernamentală desfăşurată în afara capitalei Bratislava. Un martor a declarat că a auzit mai multe împuşcături şi a văzut cum un bărbat a fost reţinut de poliţie.

Cine este Robert Fico

 

Social-democratul Robert Fico a fost numit anul trecut pentru a patra oară premier al Slovaciei, după ce a promis în campania sa electorală să pună capăt ajutorului militar oferit Ucrainei şi a criticat sancţiunile impuse Rusiei.

Fico, politician apropiat de premierul ungar Viktor Orban, a demisionat în 2018 din funcţia de prim-ministru, pe fondul protestelor publice împotriva corupţiei, după ce un jurnalist a fost ucis.

 

Robert Fico a câştigat alegerile legislative din 30 septembrie în urma unei campanii electorale în care a pledat pentru încetarea ajutorului militar oferit Ucrainei, combaterea migraţiei ilegale şi o politică independentă a Slovaciei faţă de agenda promovată de Bruxelles şi de SUA.

El s-a pronunţat, de asemenea, împotriva liberalismului politic, a activităţilor organizaţiilor neguvernamentale şi a acordării a mai multor drepturi pentru persoanele transgender.

Pentru știri de ultimă oră, urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM!

In this article