Premierul le-a mulțumit autorităților române pentru medicamente

Premierul moldovean, Ion Chicu, a adus mulțumiri în adresa Guvernului României pentru autorizarea livrării unor medicamente pentru asigurarea cu necesarul medicamentos a instituțiilor medico-sanitare publice din Republica Moldova,...

Premierul moldovean, Ion Chicu, a adus mulțumiri în adresa Guvernului României pentru autorizarea livrării unor medicamente pentru asigurarea cu necesarul medicamentos a instituțiilor medico-sanitare publice din Republica Moldova, în contextul sistării exportului de medicamente din România după instituirea codului roșu de risc de infecție cu noul coronavirus.

Ion Chicu a declarat că Guvernul de la Chișinău este în strâns contact cu autoritățile României și Ucrainei pentru a face front comun împotriva acestei pandemiei COVID-19.

Ministrului român al Sănătății a decis să suspende temporar distribuţia medicamentelor în afara teritoriului României, cu excepția livrării medicamentelor fabricate de producătorii din România destinate altor piețe din afara teritoriului României, inclusiv Moldova precum și a medicamentelor care tranzitează teritoriul României fiind destinate altor piețe.

 

 

 

In this article