Premierul, după decizia CC: Nu renunțăm la nici un proiect din cele menite să susțină cetățenii

Premierul Ion Chicu spune că Guvernul va continua proiectele sociale de susținere a populației, asta chiar dacă Înalta Curte a blocat 200 de milioane de euro din creditul...

Premierul Ion Chicu spune că Guvernul va continua proiectele sociale de susținere a populației, asta chiar dacă Înalta Curte a blocat 200 de milioane de euro din creditul rusesc.

“CCM a luat o decizie.  E obligatorie spre executare. Precum e obligatorie spre executare si finanțarea cheltuielilor prevăzute în legea bugetului de stat. Guvernul va identifica sursele necesare pentru acoperirea găurii bugetare provocate de această decizie.

Nu renunțăm la nici un proiect din cele menite să susțină cetățenii, agenții economici sau de reabilitare a infrastructurii drumurilor”, a scris premierul pe Facebook.

Joi, 7 mai, Curtea Constituțională a blocat creditul rusesc în valoare de 200 mln de euro. Doar un singur judecător a votat pentru acordul cu Federația Rusă, este vorba de Vladimir Țurcan. Ceilalți cinci magistrați au fost împotriva.

In this article