Premierul desemnat: Demnitari de stat, funcționari publici, oameni cheie în Justiție și sectorul bancar au fost capabili să organizeze o adevărată conspirație pentru a fura miliardul

Premierul desemnat, Natalia Gavrilița, a condamnat în plenul Parlamentului furtul din sectorul bancar. Aceasta a declarat că la operațiunea de sustrage a banilor au participat sute de oameni,...

Premierul desemnat, Natalia Gavrilița, a condamnat în plenul Parlamentului furtul din sectorul bancar. Aceasta a declarat că la operațiunea de sustrage a banilor au participat sute de oameni, demnitari de stat din acea perioadă.

“Sute de oameni, demnitari de stat, funcționari publici, oameni cheie în Justiție și sectorul bancar au fost capabili să organizeze o adevărată conspirație pentru a fura acest popor de sume colosale din banca de stat cât și din rezervele naționale, prin ceea ce cunoaștem drept furtul miliardului”, a declarat Gavrilița.

Amintim că în perioada când s-a produs furtul miliardului, liderii PAS, Maia Sandu și Igor Grosu, se aflau la guvernare. Sandu deținea funcția de ministru al Educației, iar Gorsu era viceministru. Mai mult, cei doi au votat în Guvern pentru eliberarea garanțiilor de stat.

In this article