Precizări privind corpurile delicte în cauza Platon

Astăzi, 30 mai 2023, în cadrul ședinței de judecată, Președintele ședinței de judecată a informat părțile în proces despre faptul că, probele ca fiind lipsă în cauza penală...

Astăzi, 30 mai 2023, în cadrul ședinței de judecată, Președintele ședinței de judecată a informat părțile în proces despre faptul că, probele ca fiind lipsă în cauza penală de învinuire a lui Veaceslav Platon și a altor două persoane, au fost identificate în camera de păstrare a corpurilor delicte din cadrul Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani.

Respectiv, acuzatorului de stat i-a fost oferită posibilitatea de a prezenta probele acuzării, astfel încât, în ședința următoare vor fi prezentate inclusiv CD-urile cu înregistrări video și audio ce atestă săvârșirea faptelor incriminate lui Platon Veaceslav, de coruperea angajaților Detașamentului cu Destinație Specială ,,Pantera” al DIP al Ministerului Justiției al Republicii Moldova.

În asemenea circumstanțe, acuzațiile anterior făcute de inculpatului Veaceslav Platon prin intermediul unor surse media precum că, ,,procurorii sunt cei interesați de dispariția acestui CD” se constată a fi  injuste și nefondate.

Notă: Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

In this article