Pragul de validare a alegerilor nu a fost atins în nouă localități din Republica Moldova

Până la ora 19:00, în nouă localități din cele 898 pragul de validare a alegerilor nu a fost atins, conform președintei Comisiei Electorale Centrale (CEC), Angelica Caraman. În...

Până la ora 19:00, în nouă localități din cele 898 pragul de validare a alegerilor nu a fost atins, conform președintei Comisiei Electorale Centrale (CEC), Angelica Caraman.

În carul briefingului organizat de CEC, în care au fost oferite date despre prezența la vot, șefa CEC a anunțat că din cele 898 de localități din țară, în 9 se înregistrează o prezență la urnă de sub 25%.

„Legea electorală prevede că acolo unde nu se întrunește condiția de participare la vot de o pătrime din numărul de persoane înscrise în listele electorale, alegerile urmează a fi declarate nevalabile. Mai sunt încă două ore până când secțiile de votare se vor închide și sperăm totuși să avem o prezență de peste 25% la nivel de țară în fiecare dintre cele 898 de localități”, a spus Angelica Caraman.

Până la ora 19:00 au votat peste 1 100 000 de alegători, adică 40% din persoanele care au fost înscrise în listele electorale din întreaga țară. În continuare, ponderea femeilor este mai ridicată, prezența acestora constituind aproximativ 55%.

In this article